За Dyson | официален сайт
James Dyson

"Както всички хора, така и ние сe разочароваме от продукти, които не работят добре. Като инженери-изобретатели ние можем и правим нещо по въпроса. Ние всички сме отдадени на иновации и подобрения."

Нова идея за дизайн

Една нова идея

През 1978 г., James Dyson се разочарова от бързата загуба на мощност при почистване с тогавашната си прахосмукачка. Разглобявайки я, той открива, че торбичката се задръства бързо с прах, предизвиквайки спад в силата на засмукване. Малко преди това той изобретява индустриална циклонна кула, която отделя малки частици от боя от въздуха, използвайки центробежни сили. Но можел ли същият принцип да бъде приложен и при прахосмукачките?

Той започнал да работи по този въпрос. След 5 години и 5,127 прототипа, той успял да изобрети първата в света прахосмукачка с контейнер.

G-force(Силата на гравитацията)

G-Force

Първата прахосмукачка на James Dyson била продадена в Япония, дома на високо-технологичните продукти. Позната като "G-Force", тя впечатлила Японците със своето представяне при почистване и бързо се превърнала в символ на положение в обществото, продавайки се за 2,000 $ за бр. През 1991 г. печели награда от Международния Панаир за Дизайн в Япония.

Прахосмукачка DC01

DC01

С приходите от продажбите на G-Force, James Dyson успял да основе собствена компания, Dyson Ltd. През 1993 г. той отворил собствен изследователски център и завод в Cotswolds, и започнал с разработването на нова прахосмукачка - такава, която да улавя дори още по-малки частици прах. Тя била наречена DC01, от "Dual Cyclone", и била първата прахосмукачка, която поддържала на 100% мощността си през 100% от времето на използване.

Световната карта на Dyson днес

Dyson днес

Днес, машините на Dyson се продават в над 65 страни по целия свят. Dyson порасна от един човек и една идея до високо-технологична компания с над 1,000 инженера по цял свят. Но въпреки това компанията не стои на едно място. В ядрото си е постоянно нарастващ екип от инженери и учени. Повече идеи. Повече изобретения.

Инженерите на Dyson

Инженерите на Dyson

Инженерите и учените на Dyson във Великобритания, Сингапур и Малайзия са отдадени на нови изобретения и подобрения при машините на Dyson. Те са привлечени от най-различни области, като: динамика на течностите, роботика, акустика, електроника, микробиология и много други. Всеки един от тях е експерт в своята област. Работейки заедно, те осигуряват превъзходството на машините на Dyson пред другите по отношение на ефективност и издръжливост.

Затваряне на машината

Dyson по света

От Малмсбъри до Малайзия, и от Чикаго до Сингапур, Dyson разполага с екипи по цял свят. Всеки един служител играе важна роля в успеха на компанията. Наскоро Dyson инвестира в специализиран завод за производство на мотори в Сингапур. Ролята му е да прецизира производството на всеки цифров мотор Dyson - ключов елемент в сърцето на най-новите Dyson машини.

Офисът на Dyson - Малмсбъри

Разработки, Дизайн & Развитие

Всички първоначални разработки, дизайн и новости в технологиите на Dyson се създават в централата на Dyson в Малмсбъри, Англия. Тук James Dyson и неговият екип от инженери се трудят усилено всеки ден, постоянно откривайки нови начини да направят всичко да работи по-добре.

Прототип на Dyson Cylinder прахосмукачка

Преработка. Подобрение. Преработка. Подобрение.

Инженерите и учените на Dyson преработват идеите си всеки ден отново и отново. Днес процеса на направа на прототипи е по-бърз и по-сложен, но въпреки това остават неща за доизчистване. Ако има и най-малката нередност, инженерите на Dyson продължават с изработката на нови прототипи, стремейки се към съвършенство.

Dyson материали

Материали

Машините на Dyson имат структурна целокупност. Те са здрави и същевременно леки. Познания по геометрия и иновативни материали позволяват на инженерите на Dyson да постигат повече с по-малко. По-малко материали, по-малко тегло, по-малко отпадъци.

Фондация James Dyson

Проектиране на бъдещето - Фондацията James Dyson

Инженерите са тези, които разрешават проблемите на света. И ние се нуждаем от повече. Поради тази причина James Dyson е толкова фокусиран върху стимулиране на младите хора да се занимават с наука, технология и проектиране. Фондацията James Dyson е благотворителна организация, която подкрепя студенти и преподаватели чрез стипендии, образователни програми и материали за обучение.

Награда James Dyson - Titan Arm

Наградата на James Dyson

Наградата на James Dyson е международна награда за дизайн. Създадена да вдъхнови следващото поколение от инженери-проектанти, като направи известни постиженията им по цял свят и им даде възможност да работят на по-високо ниво.

Наградата се организира от Фондацията James Dyson като част от нейната мисия да вдъхновява млади хора по инженерното проектиране, за да реализират своя потенциал като инженери.

;