Хигиенично сушене на ръце | Dyson
Продуктова гама Dyson Airblade

Уникално проектирана, хигиенична технология за сушене на ръцете

През 2006 г. стартирахме производството на Dyson Airblade™, сензорен сешоар за ръце без докосване, с HEPA филтрация, позволяваща пречистване на въздуха, използван за изсушаване на ръцете.

Задвижвани от дигитален мотор на Dyson, сешоарите за ръце Dyson Airblade™ са най-бързите за хигиенно изсушаване на ръцете с HEPA филтриран с въздух.
Сешоарите за ръце Dyson AirbladeTM се тестват за аерозолизация

Хигиенично и доказано безопасно.1 
Без докосване. HEPA-филтриран въздух. Без хартиени отпадъци.

Доказано е, че не аерозолира повече от хартиените кърпи.2 Без отпадъци.
Диаграма на сешоарите за ръце Dyson AirbladeTM в тестовата лаборатория на Airmid.

Как работят независимите тестове

Целта ни беше да видим колко аерозоли се генерират от сешоарите за ръце Dyson Airblade™ в сравнение с подсушаването с хартиени кърпи или измиването без сушене.
Независимо тестване беше проведено от Airmid Healthgroup в контролирана среда като бяха използвани мивка, хартиени кърпи и сешоари за ръце Dyson Airblade W + D, dB, V и 9kJ. Всеки експеримент беше проведен три пъти с хартиени кърпи и сешоари за ръце, които бяха използвани в отделни експерименти.
Резултатите доказаха, че сешоарите за ръце Dyson Airblade™ не оказват значително влияние върху околния въздух. Това подкрепя предишни проучвания, че те са хигиенични като хартиени кърпи.
V Проба за общ брой жизнеспособни (бактерии). P проба за частици/аерозоли.

Какво показаха независимите тестове

Доказано е, че не се аерозолира повече от хартиени кърпи.2 Без отпадъци.
Доказано е, че няма значително въздействие върху околния въздух. 2
Изображение, представящо косъм и други по-малки частици

Какво е аерозолизация?

Аерозолизацията е действието на създаване на аерозоли. Аерозолите са малки течни или твърди частици или смес от двете, суспендирани в газ (например въздух).

Съставът им може да варира в зависимост от начина им на образуване и може да включва бактерии или вируси. Размерът на аерозолите може да варира по размер, например те могат да бъдат само 0,3 микрона.

Докато по-големите, по-тежки частици са склонни да падат на пода, по-малките частици са склонни да бъдат суспендирани във въздуха - или „аерозолизирани“. Аерозолите са навсякъде около нас.
Dyson Airblade 9kJ HEPA filter with captured particles

HEPA филтрите улавят частици с размер до 0,1 микрона

Всички сешоари за ръце Dyson Airblade™ използват HEPA филтрация за изсушаване на ръцете с пречистен въздух.

Тествано и доказано улавя 99,95% от частици с размери само 0,1 микрона.3 Филтърът може също така да улавя бактерии и вируси.

Изсушете ръцете си с HEPA пречистен въздух, а не с мръсен въздух.
Сензорна технология на Wash + dry, 9kJ и V сешоари за ръце

Технология без докосване

Сешоарите за ръце Dyson Airblade™ използват сензорна технология. Проектирани за работа без докосване, осигуряват хигиенично потребителско изживяване.

Тези сензори са програмирани да откриват и автоматично да изсушават ръцете. Това позволява на потребителите да поддържат разстояние между ръцете и машината.
Dyson Airblade Wash + Dry разполага с инфрачервени LED сензори за автоматично разпознаване на ръцете както за измиване, така и за сушене. За превключване между режими на измиванее и сушене.
Dyson Airblade 9kJ разполага с инфрачервени сензори за задействане на изсушаването с HEPA пречистен въздух и са проектирани за оптимално потребителско изживяване.
Dyson Airblade V разполага със сензори за автоматично включване и изключване на пречистената от HEPA филтър въздушна струя, когато ръцете влизат в зоната на обхват.

Доказана хигиена чрез независими тестове

NSF International

Производителите, регулаторите и потребителите очакват NSF International да разработи стандарти за обществено здраве и програми за сертифициране, които помагат да се защитят храните, водата, потребителските продукти и околната среда.

Сешоарите за ръце Dyson Airblade V и Dyson Airblade dB притежават сертификат NSF.

Доказана хигиена чрез независими тестове

HACCP International

HACCP International е водеща организация за безопасност на храните, специализирана в сертифицирането на услуги за безопасност на храните, както и продукти и оборудване, използвани в хранителната промишленост.

Продуктите, които са сертифицирани от HACCP International, са оценени независимо и са безопасни за храните. Те покриват високите стандарти на своите клиенти на дребно, хотели, болници и заведения за обществено хранене.

Dyson Airblade dB и Dyson Airblade Wash+Dry сешоари за ръце са сертифицирани за използване в среди за приготвяне на храна в съответствие с изискванията на системите за сертифициране на безопасността на храните на HACCP International.

Доказана хигиена чрез независими тестове

Университет в Брадфорд

Изследване на университета в Брадфорд, публикувано в Journal of Applied Microbiology,4 установи, че технологията Airblade™ е хигиенична като хартиените кърпи.

Съществуват обаче практически трудности при доставката и изхвърлянето на хартиени кърпи, които могат да доведат до разпръскване на бактерии.
Жена, която суши ръце си с Dyson Airblade Wash+Dry

Бързо време за сушене

Доказано е, че внимателното измиване и изсушаване на ръцете намалява разпространението на бактерии и вируси.

Сешоарите за ръце Dyson Airblade™ имат време за изсушаване от 10-14 секунди5 и помагат за намаляване на бактериите по ръцете.4 

Доказали се в санитарните помещения по целия свят

Откакто оригиналните сешоари за ръце Dyson Airblade™ бяха пуснати на пазара през 2006 г., те се използват от милиони хора в санитарните помещения по целия свят.

Въпреки че всяка машина има гаранция от пет години, с подходяща поддръжка те са проектирани да продължат да сушат ръцете много по-дълго време. И за разлика от хартиените кърпи, сешоарите за ръце Dyson Airblade™ няма да свършат.
Измийте ръцете със сапун

57% от анкетираните заявяват, че мият ръцете си със сапун и вода поне 8 пъти на ден от началото на пандемията Covid-19.

Проучване на нагласите на Dyson Global за мивка 20206
Санитарни помещения със сешоари за ръце Dyson AirbladeTM

56% от анкетираните биха се почувствали по-комфортно, използвайки сешоар за ръце, ако знаеха, че е доставена от Dayson.

Проучване на нагласите относно Dyson Global за санитарни помещения за 2020 г.6
Сухи ръце със сешоар за ръце Dyson 9kJ

53% от анкетираните, притесняващи се от използването на обществени тоалетни, са заявили, че ще се чувстват по-спокойни, ако в тях са монтирани безконтактни сешоари за ръце с филтри за пречистване на въздуха.

Проучване на нагласите относно Dyson Global за санитарни помещения 20206
Сушене на ръце с Dyson Airblade Wash+Dry

58% от анкетираните са избрали активиране без докосване като една от характеристиките, за да бъдат по-спокойни, когато използват сешоар за ръце.

Проучване на нагласите за Dyson Global в санитарни помещения 20206
Сешоар за ръце Dyson Airblade V с HEPA-филтър

47% от анкетираните са избрали използването на "филтри, които почистват въздуха, използван за изсушаване на ръцете им", като една от характеристиките, за да са по-спокойни, когато използват сешоар за ръце.

Проучване на нагласите за Dyson Global в санитарни помещения 20206
Жена, която суши ръцете си в Dyson Airblade V Сушене на ръце в Dyson Airblade Wash + Dry Жена, която суши ръцете си в Dyson Airblade 9kJ

Открийте гамата сешоари за ръце Dyson Airblade™

Измийте ръцете си и ги подсушете над мивката

С технологията Airblade™ вградена в смесителя, няма нужда потребителите да се преместват в отделна зона за сушене, така че по-малко вода се капе върху пода.
Извит дизайн на Blade™

Създават се два извити отвора с диаметър 0,45 мм 388 mph въздушни струи, които следват контури на ръцете Ви, премахвайки водата, за по-малко време.
Антибактериална повърхност

Сушилнята за ръце Dyson Airblade V в никел има антибактериална и антивирусна добавка, намаляваща на разпространението на бактерии и вирус7 върху повърхностния материал.

Често задавани въпроси

Вярно ли е, че мощният въздушен поток на сешоарите за ръце Dyson Airblade™ означава, че повече частици се издухват в санитарното помещение, рискувайки по-голямо разпространение на бактерии?
Редица изследвания се използват от индустрията на хартиените кърпи за ръце в подкрепа на смели и неточни твърдения. Като цяло, тези проучвания не са провеждани при условия, които симулират реалния живот или действителна ситуация, която човек би попаднал, ако използва сешоар за ръце Dyson Airblade™ разумно. Изследователите, провели тези проучвания, успяха да постигнат такъв резултат само чрез грубо замърсяване на ръцете им със сложени ръкавици, с бактерии и вируси и изсушаването им със сешоар за ръце Dyson Airblade™, без първо ръцете да бъдат измити . И обратно, изследователски проучвания от университета в Брадфорд (Великобритания) и от политехническия университет в Хонг Хонк показват, че когато се използват правилно, сушилните за ръце Dyson Airblade™ всъщност намаляват бактериите по ръцете.

Новото независимо изследване на Dyson в областта на аерозолизацията показва, че изсушаването на ръцете със сешоар за ръце Dyson Airblade™ аерозолизира не повече от подсушаването с хартиени кърпи, както и че сушилните за ръце Dyson Airblade™ са хигиенични и безопасни за употреба.1 
Трябва ли да използвам хартиена кърпа или сешоар за ръце, когато подсушаваме ръцете си? Кое е по-ефективно?
Измиването на ръцете е решаващ начин за намаляване на разпространението на бактерии и вируси. Правилното изсушаване на ръцете е важна стъпка в този процес, тъй като влажните ръце могат да разпространят до 1000 пъти повече бактерии от сухите ръце. Доказано е, че сешоарите за ръце Dyson Airblade™ са толкова хигиенични при сушене на ръцете, колкото хартиената кърпа,8 но без екологични щети или високи разходи за използване.9 
;