Енергиен рейтинг на производителност
Енергийният етикет

От Септември: Енергийни етикети за прахосмукачки

Енергийният етикет е проектиран да Ви помогне да разберете енергийната ефективност и производителността на прахосмукачката. Представен е от Септември 2014 г. Ето как изглежда.

1. Енергийният рейтинг
Базиран основно на енергийната консумация, като има заложена глоба за ниска производителност.

2. Годишна консумация на електроенергия
Количеството електроенергия, която ще употреби прахосмукачката през годината.

Енергийният етикет

3. Емисии
Количеството прах във въздуха, който се излъчва от машината.

4. Шум
Шумът, произвеждан от машината, измерен в децибели.

5. Производителност - Мокети
Рейтингът на количеството прах, което машината вдига от мокети.

6. Производителност - Твърди настилки/фуги
Рейтингът на количеството прах, което машината вдига от твърди настилки и фуги.

Quote background

"Истинската ефективност е много повече от добър енергиен рейтинг. Тя е да създадеш оптимална по размер машина, която поддържа висока производителност, не произвежда допълнителен отпадък, и няма допълнителни скрити разходи, които потребителя да плаща през целия живот на уреда".

За да откриете истински ефективна прахосмукачка, погледнете зад енергийният етикет

За да откриете истински ефективна прахосмукачка, погледнете зад енергийният етикет.

Изберете прахосмукачка, която поддържа висока производителност

1. Изберете прахосмукачка, която поддържа висока производителност.

Енергийният етикет показва стойности на прахосмукачката преди да е била използвана с прах. В действителност, праха причинява загуба на всмукателна мощност при повечето конвенционални прахосмукачки. Това означава, че стойностите на енергийният етикет може да не съвпадат с действителните при почистване у дома. Тестовете на Dyson показват, че когато прахосмукачката не поддържа постоянна всмукателна мощност, стойностите на почистване на прах може да отчетат спад с до 5 степени надолу, при употреба у дома.

Работейки над по-добър етикет

Работейки над по-добър етикет

Dyson предложи текущият енергиен етикет за съдебно преразглеждане пред Централен Европейски Съд. За да може етикета истински да помага на потребителите, ние препоръчваме да се взема в предвид производителността на прахосмукачката, когато се тества с прах. По този начин, показателя ще отразява реалната употреба у дома, а не само тази на нов уред на рафта.

Енергийната ефективност е важна, но тя няма да Ви спести много пари…

2. Енергийната ефективност е важна, но тя няма да Ви спести много пари…

Ако изберете да закупите прахосмукачка с енергиен клас А, вместо енергиен клас G, сигурно си мислите, че ще спестите много от разходите при употреба. Всъщност разликата във вашата сметка за електричество ще бъде по-малко от 9.76 лв. на година( 48.8 лв. за 5 години употреба ), така че избора на най-висок енергиен клас може и да не се отрази съществено на джоба Ви.

… за да имате истинско спестяване - отървете се от скритите разходи

… за да имате истинско спестяване - отървете се от скритите разходи.

Някои прахосмукачки разчитат на рециклируеми торбички и филтри, за да улавят прахта. Разходите за регулярната им подмяна може да надхвърли 646 лв. за 5 годишна употреба на уреда.

За тези 5 години, А клас прахосмукачка може да Ви спести по-малко от 48.8 лв. разходи за електроенергия. Но Вие въпреки това можете да спестите над 10 пъти повече, избирайки прахосмукачка, която няма скрити разходи за консумативи.

Помислете по-глобално за пораженията върху околната среда

3. Помислете по-глобално за пораженията върху околната среда.

Прахосмукачките, които използват консумативи произвеждат отпадък, който не може да се рециклира. Само в Европа, 126 милиона торбички и филтри биват изгорени или изхвърлени на сметищата всяка година. Енергийният етикет пренебрегва това влияние върху околната среда.

Всички прахосмукачки Dyson са проектирани да бъдат ефективни

Всички прахосмукачки Dyson са проектирани да бъдат ефективни.

Без загуба на всмукателна мощност, всички прахосмукачки Dyson поддържат производителност у дома. И без да генерират допълнителни разходи или отпадък от консумативи, прахосмукачките Dyson са проектирани за ефективност, която няма да откриете на енергийният етикет.

Къде да закупя
Лидер в кампанията за ефективни мотори

Лидер в кампанията за ефективни мотори

Dyson никога не е проектирал машина с консумация на мотора повече от 1600W. Ние поведохме кампания за ограничения на консумираната електроенергия от моторите, и приветстваме факта, че енергийният етикет въвежда ограничение до 1600W в консумацията на моторите.

Оптимални машини

Оптимални машини

Dyson създава машини, които решават проблеми - ефективно. Ние оползотворяваме всичко от всеки Ват електроенергия и всеки грам материал, намалявайки пораженията върху околната среда. Ние се освободихме от торбичките и филтрите, които генерират отпадък, и проектирахме ефективни цифрови мотори, които захранват нашите леки, високо-производителни безжични прахосмукачки.

;